Superliga Kampprogram – Alle kampene
I Danmark er fodbold meget lokalt eller regionalt spil, og der er forskellige eksempler på, at begivenhederne på et Superligahold har enorm lokal og regional betydning uden at have samme indflydelse på nationalt plan. Fodbold er overordnet vigtigt i Danmark, men min pointe er at understrege, at en ny og mere dynamisk model med et slutspil giver fornyet storytelling potentiale for lokale og regionale medier, og det er med til at iscenesætte fodbold-spillet som produkt positivt.
Hvordan ser Superligaens turneringsform? Superligaens mesterskab afgøres mellem ligaens 12 hold. I Grundspillet møder disse 12 hold hinanden ude og herhjemme (22 runder i alt). Superligaens bedste 6 hold går i Mesterskabsspillet (10 spillerunde i alt). Bund 6 hold overgår til Kvalifikationsspillet. Følg disse ændringer på vores betting side.
Superliga Kampeliste 2023/24 – Kampprogram og Ligaens Resultater
Her kan du se Superliga kampprogram med datoer af alle kampe inden for Superligaen i sæsonen, de kommende kampe samt med de seneste runde, der er allerede afgjort ifølge Superliga kampprogrammet.
Not found.
Not found.
Superliga kommende kampe
- 14. aug 19:00 – Viborg FF – Hvidovre IF
- 18. aug19:00 – Hvidovre IF – FC København
- 20. aug14:00 – Silkeborg IF – FC Nordsjælland
- 20. aug16:00 – Lyngby Boldklub – Randers FC
- 20. aug18:00 – FC Midtjylland – Brøndby IF
- 20. aug20:00 – OBA – GF
- 21. aug19:00 – Viborg FF – Vejle Boldklub
- 25. aug18:30 – Randers FC – Viborg FF
- 26. aug16:00 – FC København – Silkeborg IF
- 27. aug14:00 – AGF – Lyngby Boldklub
Superliga seneste kampe
- 13. aug – AGFSilkeborg IF
- 13. aug – Brøndby IFLyngby Boldklub
- 13. aug – Vejle BoldklubFC Midtjylland
- 13. aug – Randers FCFC Nordsjælland
- 11. aug – FC København – OB
- 7. aug – OB – Viborg FF
- 6. aug – FC Nordsjælland – Brøndby IF
- 6. aug – Lyngby Boldklub – FC Midtjylland
- 6. aug – Hvidovre IF – AGF
- 5. aug – FC København – Randers FC
Superliga bookmakere
Vi anbefaler at tjekke vores liste over top danske bookmakere med de bedste odds til Superligaen. Følg kampprogrammet at sats dine bets på de mest spændende kampe.
Hold øje med ændringer i kampprogrammet
Følgende kampdatoer for europæiske og indenlandske pokalturneringer kan medføre, at den danske Superliga-kamp ændres i løbet af 2023/24 sæsonen for de klubber, der er involveret i disse konkurrencer, og deres Superliga-modstandere.
Årsage for ændringer i kampprogrammet
Superliga kampdatoer kan ændre sig af en række årsager, herunder valg af live-tv-udsendelser, og også for at imødekomme kampe i europæiske og indenlandske pokalturneringer.
Af denne grund annonceres Superliga kampe altid som værende med forbehold for ændringer.
Ændringer for europæiske pokalturneringer
Inden sæsonstart vil kamplisten også blive undersøgt for at identificere eventuelle Superligas kampe, der muligvis skal ændres for at imødekomme midtugens UEFA Europa League-kampe, op til og med gruppespillet.
Disse ændringer offentliggøres derefter officielt, efter at hver klubs europæiske kampdatoer er blevet bekræftet af UEFA.
Omlægningsprocessen fortsætter gennem hele sæsonen, så længe hver klub forbliver i den europæiske pokalturnering.
Selvfølgelig vedrører enhver af disse ændringer også modstanderne af disse klubber i eventuelle efterfølgende Superliga-kampe.
Lidt om Den Danske Fodbold Superliga
Danskerne elsker deres lands bedste fodbolddivision. Kampdagen er en chance for at styrke den regionale stolthed, og ligaen har produceret flere spillere, der har haft succes i udlandet.
Kampopgørelsen byder også på et par hektiske møder i løbet af året, som kan måle sig med ethvert stort europæisk derby.
Den danske Superliga er et komplekst udyr, og dens struktur er lidt anderledes end nogle af Europas store sportsafdelinger. Dens tidsplan adskiller sig også lidt fra de norske og svenske topflyvninger.
Den danske Superliga-tabel har mange ligheder med Skotlands topklasse. 12 hold spiller i divisionen hver sæson, hvor vinderne kvalificerer sig til næste sæsons Champions League playoff runde.
Der vil de møde en anden europæisk side over to ben; hvis de vinder, når de gruppespillet – og hvis de taber, falder de ind i Europa League.
Så hvordan fungerer den bedste danske fodboldliga? Hvad er de største klubber, og hvem er nogle af deres bedste spillere nogensinde?
F.C. København fodbold klub
F.C. København har vundet 14 gange DM (den danske mesterskab) i fodbold og 8 danske fodbold cups, landets ækvivalent til FA Cuppen.
Oven i sin hjemlige succes flager FCK ofte med det danske flag i europæiske konkurrencer. Klubben nåede kvartfinalen i Europa League i 2020, da de blev slået ud af Manchester United efter forlænget spilletid.
Den har også været med flere gange i Champions League; i 2010/2011-sæsonen nåede klubben 16-delsfinalen og tabte til den engelske sværvægter Chelsea.
Mange af klubbens danske Superliga-titler er kommet i klynger. Mellem 2003 og 2007 sluttede FCK på toppen af tabellen i fire af disse fem kampagner. Den gjorde det samme mellem 2009 og 2013.
I europæisk fodbold F.C. København har nået gruppespillet i UEFA Champions League og gruppespillet i UEFA Europa League flere gange end nogen anden dansk klub og er den eneste danske fodbold klub, der har nået knockout-fasen i Champions League. Fra december 2022 er København den højest rangerede skandinaviske klub på UEFAs holdrangliste.
Brøndby IF
Brøndby spiller deres hjemmekampe lige uden for København. Mens deres største rivaler er i et af hovedstadens rigeste kvarterer, kommer klubben fra en mere arbejderklassedel af byen.
Brøndby er lidt ældre end FCK, efter at have været stiftet i december 1964. Klubben havde stor succes i den danske Superligas spæde tid, idet den vandt den første sæson i 1991 og hentede derefter tre titler i træk mellem 1995 og 1998.
I begyndelsen af 2000’erne forblev Brøndby konkurrencedygtig i toppen af dansk fodbold. Klubben vandt Superligaen i 2002 og 2005, inden den gik på bar bund. Brøndby var tæt på at afslutte deres tørre periode i 2017/2018-kampagnen, men endte i sidste ende fire point efter FC Midtjylland.
I 2021, efter 16 års ventetid, vendte klubben endelig tilbage til toppen af dansk fodbold. Brøndby vandt Superligaen på finaledagen med en 2-0-sejr mod FC Nordsjælland, der fik holdet et point foran Midtjylland.
Ironisk nok tabte FCM 4-2 til FCK få uger før afslutningen af kampagnen – hvilket i sidste ende spillede en rolle i, at de kun endte på andenpladsen.
Den Danske Football marketing
I en æra, hvor globalisering og medieudvikling er smeltet sammen, har kommercialiseringsraterne og pengestrømmen i sport været meget synlige. Retten til logoplacering på det lokale stadion eller via en af de traditionelle medieplatforme knyttet til en specifik sportsenhed mod penge forklarer ikke længere dybden af sportsmarkedsføring.
Postmoderne sportsmarkedsføring rummer så meget potentiale, uanset om det vedrører aktiveringen af forretningssiden eller de sportslige faktorer. Men sportsenheders forretningsmæssige og sportslige udvikling har at gøre med transformation vedrørende tilpasning til det omgivende marked og samfundstendenser.
For den danske Superligas vedkommende spillede samspillet mellem de dynamiske og innovative sports- og forretningsmæssige forandringer og de vitale interessentaktiviteter ind i ligaens undersøgelse af, om, hvorfor, hvad, hvordan og hvornår det ville være gavnligt at ændre konkurrencen. format i den danske Superliga?
I den forstand fortjener Dansk Superliga (og ligaadministratorer Divisionsforeningen) ros for at etablere en dybdegående, højkvalitets og demokratisk undersøgelsesproces og dialog, der medfører perspektiver fra dansk fodbolds forskellige væsentlige interessentgrupper, f.eks. det danske fodboldforbund (DBU), repræsentanter for danske fodboldfans, spillerforeningen (Spillerforeningen), elitefodboldklubberne, medierepræsentanter mv.
Fra et sportsligt perspektiv rummer den danske Superliga potentialet til at rumme et 14-holds format (mere end 14 hold ville ikke være muligt), der opretholder en fin balance mellem forretningen og de sportslige sider, og hvis der er et slutspil, der vil modvægt forskellene mellem de bedste og dårligste hold ved at give topholdene flere kampe på højt niveau.