...

Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Menu

Moneyline forklaret

Når du overvejer sportsvæddemål, er det sandsynligvis moneyline som den første væddemålstype, du kommer til at tænke på. Moneyline er et direkte spil på, hvem der vinder en kamp, et slagsmål eller en anden sportsbegivenhed.

Udtrykket “moneyline” kan lyde som et slags fremmedsprogs ord. Vi har alle været nybegynder-spillere, der måtte stille spørgsmål hvad det kunne betyde på et tidspunkt. Vi vil se nærmere på moneyline-spil og gennemgå alt, hvad du har brug for at vide om det. Absolut alle de bedste betting sider tilbyder denne type væddemål.

Moneyline gjort let

Du har allerede lært at læse og fortolke de tre typer odds, du vil støde på, så lad os gå videre til de elementer af sportsbegivenheder, du kan satse på.

Det første, du skal vide, er, at der er to hold eller sider i hvert spil. Hvert hold spiller offensivt (forsøger at score point) og defensivt (forsøger at forhindre det andet hold i at score point).

Den anden ting, du skal forstå om moneyline-spil, er, at der ikke findes noget, der hedder et “push” eller et “slips”. I spillet på moneyline vinder dit væddemål kun, hvis det hold, du har valgt, vinder. Hvis det hold, du har satset på, taber, taber din indsats også.

Nu kan vi gå videre til, hvordan moneyline-spil fungerer…

Moneyline Betting Sider

Når du foretager et moneyline væddemål, spiller du i bund og grund på, hvilket hold vil vinde kampen.

Lad os for eksempel sige, at du ønsker at satse på New England Patriots i deres kamp mod Miami Dolphins.

Patriots er favoritter i denne kamp, så de vil have odds -110. Det betyder, at du for hver 110 EUR, du satser, vil vinde 100 EUR, hvis Patriots vinder.

Herfra vil dit valg blive tilføjet til en spilleseddel, hvor du bliver bedt om at indtaste det beløb, du ønsker at risikere på dit moneyline-spil. Så hvordan kan du se, at du beregner din udbetaling på moneyline?

Nedbrydning af pengelinjen

Tallene ved siden af hvert hold på moneyline er amerikanske odds, som:

 • angiver hvert holds implicitte sandsynlighed
 • bestemmer, hvor mange penge du ville vinde, baseret på dit væddemål.

Det hold, der har et “+” tegn ved siden af deres odds, er underdog, mens holdet med et “-” tegn ved siden af deres oddsnummer af din sportsbook betragtes som favorit.

I nogle tilfælde vil begge hold have “-” tegn ved siden af sig selv. I dette tilfælde skal holdet med det tal, der ligger længst fra nul, betragtes som favorit (f.eks. vil -120 være favorit over -105).

Oddsene kan variere afhængigt af, hvilken sportsbook du bruger, men de vil alle være formateret på samme måde.

Nogle online sportsbooks kan også tilbyde europæiske odds, som vises som decimalodds. Decimalodds viser, hvor mange penge du ville vinde for hver 1 EUR, du satser. Så hvis Patriots havde 2,00 decimalodds, ville du vinde €2 for hver €1, du satser på. Da det er sværere at vinde, får du altid en højere udbetaling, når du satser på underdog på moneyline. Selvfølgelig er risikoen for at tabe et sådant væddemål også væsentligt højere.

Hvorfor er der brøker eller decimaler på pengelinjen?

Dette afhænger af den målgruppe, som din sportsbook henvender sig til. De + og – tegn, du ser, kaldes “amerikanske” odds. Derfor vil amerikanske bookmakere næsten altid repræsentere moneyline i dette format.

På den anden side vil “europæiske” eller “britiske” bookmakere bruge brøker eller decimaler til at repræsentere pengeværdien.

For eksempel vil en moneyline på +100 blive repræsenteret som 2/1 i europæiske odds, mens en moneyline på -120 vil blive repræsenteret som 1,83 i decimalform.

Grunden til dette er, at de fleste europæiske bookmakere bruger et decimalsystem, mens amerikanske bookmakere bruger et brøkdelssystem.

Det er vigtigt at være opmærksom på denne forskel, så du kan sikre dig, at du placerer dine væddemål hos den rigtige bookmaker.

Vindende Moneyline-spil

Nu undrer du dig måske over, hvordan du kan vinde moneyline-spil. Lad os se på Anaheim (+135) vs. Nashville (-135) moneyline-eksemplet.

Hvis du satser 100 euro på Anaheim til +135 moneyline-odds, og de vinder kampen, vinder du 135 € for en samlet udbetaling på 235 €. På den anden side skal du satse 135 € på Nashville for at vinde 100 € for en potentiel udbetaling på 235 euro.

Moneyline Table

Populære sportsgrene med Moneyline Odds

Moneyline-væddemål er et relativt nemt koncept at forstå, når du først får styr på det.

Du kan finde moneyline-odds for stort set alle sportsgrene, herunder nogle af følgende ligaer:

 • NHL;
 • MLB;
 • NFL;
 • NBA;
 • UFC.

Moneyline odds vil se ens ud over hele linjen. Det positive tal angiver favoritten, og det negative tal er tildelt underdoggen.

Handicapping af dit væddemål

Handicapping er en vigtig del af strategien for dine moneyline-spil. Hvis du ser moneyline-odds for et hold, og du mener, at de har en god chance for at vinde, så kender du allerede til begrebet handicaping.

At give et hold et handicap betyder at give dem en fordel eller ulempe i spillet, baseret på din vurdering af deres styrke eller svaghed.

Hvis du f.eks. tror, at hold A vil slå hold B, men hold B er angivet som favorit på moneyline, så giver du hold A et handicap.

Dette handicap kaldes “spread”, og det udtrykkes normalt som et antal mål eller point. 

Hvis du f.eks. giver hold A et spread på +1, betyder det, at de starter kampen med en føring på 1 mål.

Hvis du tror, at hold A vil tabe til hold B, men hold B er angivet som favoritten på moneyline, så giver du hold B et handicap.

Brug af analytisk forskning, vigtige betting-trends eller anden viden, der kan fjerne ethvert gæt i et væddemål, kaldes handicapping. Handicapping tildeler et hold en fordel baseret på tilgængelige beviser og statistikker i stedet for et mavefornemmelse.

Det er en svær opgave at slå oddssætterne, men jo mere forskning og handicapping du laver om spillelinjerne, jo større chance har du for at fylde din bankroll op.

Odds ved åbning/lukning og linjebevægelser

Moneyline kan ændre sig i løbet af kampen, afhængigt af hvordan holdene klarer sig.

Oddsene åbnes, når linjerne først offentliggøres af sportsbookene.  Åbningsoddsene er normalt baseret på den forventede styrke og den offentlige spilleadfærd.

Efterhånden som der kommer flere væddemål ind, vil sportsbooken justere oddsene for at forsøge at tilskynde til lige store væddemål på begge sider.

Oddsene ændres også, hvis der er en linjebevægelse, hvilket er, når spillelinjen skifter i en af retningerne.

Hvis Patriots f.eks. oprindeligt er noteret som -105, og linjen flytter sig til -120, betyder det, at flere mennesker satser på, at de vinder. På den anden side, hvis linjen går fra -105 til -95, betyder det, at flere mennesker satser på underdoggen.

Linjebevægelser kan skyldes en række faktorer, herunder offentlig bettingadfærd, skader og vejrforhold.

Når linjebevægelsen er betydelig, kaldes det en steamer. En steamer er, når linjen bevæger sig mere end 1/2 peger i begge retninger.

Hvis du ser en betydelig linjebevægelse, er det vigtigt at spørge dig selv, hvorfor det sker. Er der nyt om en skade? Har vejret ændret sig? Dette er blot nogle af de ting, der kan påvirke moneyline og få oddsene til at ændre sig.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse ændringer, så kan du lave det bedst mulige væddemål.

Hvorfor er der ingen penge linje for mit spil? 

Der er et par grunde til, at der måske ikke er en moneyline for dit spil.

Den mest almindelige årsag er, at sportsbegivenheden ikke er populær nok til at retfærdiggøre en moneyline. Hvis du f.eks. spiller på en lille tenniskamp, er det usandsynligt, at der vil være en moneyline tilgængelig. En anden grund til, at der  er måske ikke en moneyline, hvis bookmakeren ikke tilbyder det pågældende spil. Nogle bookmakere tilbyder f.eks. ikke moneylines på tenniskampe. Hvis du er usikker på, hvorfor der ikke er en moneyline for dit spil, er det altid bedst at kontakte bookmakeren direkte.

Andre faktorer at overveje

Her er et par andre ting, du skal huske på, når du kigger på moneyline-odds på online betting uden NemID:

 • Shop efter de bedste linjer – moneyline-odds er ikke ens hos alle bookmakere.
 • Point spread betting – se på andre muligheder for at satse på point spread, hvis du er i tvivl om et moneyline-spil.
 • Hold øje med vigorish – sportsbooks inkluderer et gebyr direkte i spillelinjerne, og bookmakerne skaber odds, der tiltrækker indsatser på begge sider af linjen. Dette gebyr kaldes vigorish, og det påvirker direkte din potentielle gevinst. Jo højere vigorish, jo mindre vil du vinde, hvis du får succes med dit spil.
 • Overvej alle faktorer – som vi nævnte før, er der mange faktorer, der kan påvirke moneyline-oddset. Sørg for at overveje dem alle, før du placerer dit væddemål.

Moneyline-odds kan virke forvirrende i starten, men de er faktisk ret enkle. Det vigtigste at huske er, at oddsene repræsenterer den monetære værdi af dit spil. Hvis du har succes, vil du vinde det beløb, som oddset repræsenterer. Det er også vigtigt at være opmærksom på de faktorer, der kan påvirke oddsene, f.eks. publikums spiladfærd, skader og vejrforhold. Ved at tage alle disse faktorer i betragtning kan du sikre, at du foretager det bedst mulige væddemål på bedste live odds side.

Læs vores andre populære kategorier af bookmakere og casinoer

Kom tættere på begivenhederne

Sportsvæddemål er den bedste måde at blive mere involveret i dine yndlingsspil på, og vi har al den viden, du har brug for, så du kan satse med selvtillid. Tjek for flere vejledninger, der kan hjælpe dig med at øve dig i det grundlæggende. Se vores andre vejledninger for at hjælpe dig med at lære det grundlæggende ved eksempel betting sider uden dansk licens.

Hold dig opdateret med nye betting sider og tilbud!
Free bets. Eksklusive bonusser. Sendes ugentligt.
Anders Olsen
Anders Olsen
Anders Olsen er vores tekstforfatter på Betting-sider.net.
56 posts

Han er altid på udkig efter de bedste online betting sider både med dansk og uden dansk licens. Anders arbejder hårdt på at gøre gambling sjovt og problemfrit for alle spillere. Hans mange års erfaring med at arbejde i branchen hjælper ham med at give dig nyttige oplysninger om online betting i Danmark og i udlandet.

5 / 5
Samlet score
100% op til 200 EUR