...

Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Menu

Sådan læser og beregner du odds for sport

Når det kommer til sports betting, er en af de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på, hvordan man læser og beregner odds. Odds repræsenterer sandsynligheden for, at en begivenhed sker, og de udtrykkes normalt i tal. Hvis oddset for en begivenhed f.eks. er 2 til 1, betyder det, Det betyder, at ud af 3 mulige udfald er der odds for, at der vil være 1 udfald af én slags udfald og 2 udfald af en anden slags udfald. Lad os tjekke sammen med de bedste betting sider med dansk licens og uden – betting-sider.net.

Hvad er amerikanske, decimale og brøkvise odds?

Der er tre måder at udtrykke odds på, og de er kendt som amerikanske, decimale og fraktionelle odds. Amerikanske odds er nogle gange også kendt som moneyline odds. De bedste betting sider understøtter alle tre muligheder.

Amerikanske odds

Amerikanske odds angives normalt som et positivt eller negativt tal. Et positivt tal angiver, hvor stor en fortjeneste du ville få, hvis du satsede 100 euro, mens et negativt tal angiver, hvor meget du skal satse for at vinde 100 euro. Hvis det amerikanske odds uden MitID for en begivenhed f.eks. er +200, betyder det, at du ville få en fortjeneste på 200 euro, hvis du satser 100 euro på den pågældende begivenhed. På den anden side, hvis det amerikanske odds for en begivenhed er -250, betyder det, at du skal satse 250 euro for at vinde 100 euro.

Dette beregnes ved hjælp af et minus (-) tegn for at angive det beløb, du skal satse for at vinde. Samtidig vil en underdogs odds blive repræsenteret med et plus (+) tegn, hvilket stadig vil indikere det beløb, der vindes for hver 100 euro, der sættes.

I begge tilfælde vil du få din oprindelige indsats tilbage og det ekstra, du har vundet. Systemet udvider dog forskellen mellem oddsene for favoritten og underdoggen, efterhånden som sandsynligheden for, at favoritten vinder, stiger.

Decimale odds

Decimale odds er den mest populære måde at udtrykke odds på uden for Nordamerika. De udtrykkes normalt som et tal med et decimalkomma, f.eks. 1,50 eller 2,75. Dette tal angiver, hvor stor en fortjeneste du ville få, hvis du satsede 1 €. Så hvis det decimale odds for en begivenhed er 1,50, betyder det, at du ville få en fortjeneste på 50 cent, hvis du satsede 1 € på den pågældende begivenhed. Hvis det decimale odds for en begivenhed er 2,75, betyder det, at du ville få en fortjeneste på 1,75 €, hvis du satser 1 € på den pågældende begivenhed.

Sammenlignet med de andre formater anses denne oddsberegningsmetode generelt for at være mere lettilgængelig. For eksempel vil tallene straks gøre dig opmærksom på, hvem der er favorit og hvem der er underdog.

Fraktionelle odds

Fraktionelle odds bruges mest i Storbritannien og Irland og udtrykkes som to tal adskilt af en skråstreg, f.eks. 2/1 eller 5/2. Det første tal angiver, hvor stor gevinst du ville tjene, hvis du satser på det andet tal. Så hvis det brøkdelvise odds for en begivenhed er 2/1, betyder det, at du ville få en fortjeneste på 2 €, hvis du satser 1 € på den pågældende begivenhed. Hvis det brøkdelvise odds for en begivenhed er 5/2, betyder det, at du ville få en fortjeneste på 2,50 €, hvis du satser 1 € på den pågældende sportsbegivenhed.

Det er mest almindeligt i Storbritannien og populært i hele verden, at brøkodds kan skrives med en skråstreg (/) eller en bindestreg (-).

Mere specifikt vil 6/1 (seks til en) odds angive, at du ud over at vinde tilbage, hvad du har satset, også vil vinde €6 mod hver €1. I dette tilfælde vil du vinde €7 i alt.

Hvad er implicitte odds/implicit sandsynlighed?

Endelig er implicitte odds simpelthen den implicitte sandsynlighed for at vinde. Som sådan er de resultatet af omregningen af oddset til en procentdel.

At ændre oddsene til en procentdel eller sandsynligheden for et resultat er en glimrende måde at koge oddsene ned til et mere let kvantificerbart resultat.

Sådan beregner du din gevinst fra forskellige typer af væddemål

Der er mange forskellige typer af væddemål, som du kan placere på sportsbegivenheder. De mest almindelige er moneyline-spil (eller straight-spil), point spread-spil og totaler (over/under-spil). Her er en hurtig vejledning i, hvordan du beregner dine gevinster fra hver type spil.

Moneyline-spil

Et moneyline-spil er simpelthen en betting på, hvilket hold eller hvilken person der vinder en begivenhed. Oddsene for moneyline-spil er normalt udtrykt som amerikanske odds. For at beregne din gevinst fra et moneyline-spil skal du kende oddsene og det beløb, du har satset.

Hvis det amerikanske odds for en begivenhed er +200, og du satser 100 € på denne begivenhed, vil din gevinst være 300 € (200 € fortjeneste plus din oprindelige indsats på 100 €).

Hvis det amerikanske odds for en begivenhed er -250, og du satser 100 € på den pågældende begivenhed, vil din gevinst være 40 € (100 € indsats minus de 60 €, du skal betale for at vinde 100 €).

Point spread-spil

Et point spread-spil er en live betting på sejrsmargenen i en begivenhed. Det hold eller den person, du satser på, skal vinde med mere end pointspændet, for at du kan vinde dit væddemål. Oddsene for point spread-spil er normalt udtrykt som decimal odds.

Odds formel

Hvis du ønsker at få succes med betting uden dansk licens, er det vigtigt, at du ved, hvordan man læser og beregner odds, så du kan foretage mere velinformerede væddemål. Der er et par forskellige måder at beregne odds på, men den enkleste måde er at bruge følgende formel:

Odds formula

Hvis sandsynligheden for, at en begivenhed sker, f.eks. er 50 %, beregnes oddset således:

  • Odds = 50 % ÷ (1 – 50 %)
  • Odds = 50 % ÷ 0,5
  • Odds = 1

Det betyder, at der er en chance på 1 ud af 2 for, at sportsbegivenheden vil ske. Hvis sandsynligheden for, at en begivenhed sker, er 75 %, beregnes oddset på følgende måde:

  • Odds = 75 % ÷ (1 – 75 %)
  • Odds = 75 % ÷ 0,25
  • Odds = 3

Det betyder, at der er en chance på 3 ud af 4 for, at begivenheden vil ske. Som du kan se, er sandsynligheden større, jo højere den er for en begivenhed, jo højere er oddsene.

Totaler (over/under) spil

Et totalspil (eller over/under-spil) er et spil på den samlede score for to hold i en begivenhed. Oddsene for totalt spil er normalt udtrykt som decimal odds. For at beregne din gevinst fra et totalt spil skal du kende oddset og det beløb, du har satset.

Hvis det decimale odds for en begivenhed er 1,50, og du har satset 100 € på den pågældende begivenhed, vil din gevinst være 150 € (50 € fortjeneste plus din oprindelige indsats på 100 €).

Hvis det decimale odds for en begivenhed er 2,75, og du satser 100 € på den pågældende begivenhed, vil din gevinst være 175 € (75 € gevinst plus din oprindelige indsats på 100 €).

Som du kan se, er oddsene højere, jo større sandsynligheden er for, at en begivenhed sker, og jo større er din potentielle gevinst.

Nu ved du, hvordan man læser og beregner odds på betting side, så kan du bruge disse oplysninger til din fordel, når du satse sportsvæddemål. Når du ser på oddsene for en bestemt begivenhed, bør du altid forsøge at sammenligne dem med sandsynligheden for, at begivenheden sker. Dette vil hjælpe dig med at træffe mere informerede beslutninger om, hvilke væddemål du skal foretage. For at øge effektiviteten kan du bruge mobile betting-apps.

Læs vores andre populære kategorier af bookmakere og casinoer

FAQ

Test FAQ title

FAQ description.

Second FAQ title

Second FAQ content.
Hold dig opdateret med nye betting sider og tilbud!
Free bets. Eksklusive bonusser. Sendes ugentligt.
Anders Olsen
Anders Olsen
Anders Olsen er vores tekstforfatter på Betting-sider.net.
56 posts

Han er altid på udkig efter de bedste online betting sider både med dansk og uden dansk licens. Anders arbejder hårdt på at gøre gambling sjovt og problemfrit for alle spillere. Hans mange års erfaring med at arbejde i branchen hjælper ham med at give dig nyttige oplysninger om online betting i Danmark og i udlandet.

5 / 5
Samlet score
100% op til 200 EUR