...

Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Menu

Forklaring på væddemål mod spredningen

Et væddemål mod spread er en type væddemål, der ofte foretages af sportsvæddemålere. Spread er i denne sammenhæng den forventede sejrsmargin for et hold i forhold til et andet hold. Når på betting sider du laver et væddemål mod spreadet, forudsiger du i bund og grund, at det hold, du satser på, vil tabe med mindre end spreadet.

De fleste sportsbegivenheder har en favorit, så bookmakerne anvender et spread på spillet for at skabe lige vilkår for alle spillere. Dette ses oftest, når der spilles på NFL, men pointspreads er også almindeligt i NBA.

Når du spiller “mod spreadet”, er det ikke nok, at favoritten vinder kampen; nu skal de vinde med mere end et bestemt beløb (pointspændet) for at “dække spreadet”.

Lad os gennemgå nogle af de grundlæggende ting ved at satse på spread. 

Hvad er Point Spread Betting – Case Studie

Point Spread Betting er den mest populære form for sportsvæddemål. Faktisk er det sandsynligvis den eneste form for sportsvæddemål, som den gennemsnitlige spiller kender til. Præmissen er enkel: En bookmaker vil opføre en kamp med et point spread, og du kan enten satse på, at favoritten vinder med mere end dette beløb (kendt som “laying the points”), eller du kan satse på, at underdoggen taber med mindre end dette beløb eller vinder kampen direkte (kendt som “taking the points”).

Pointspændet er normalt fastsat på et halvt point-interval, f.eks. 3,5 eller 7,0, og for at dit spil skal vinde, skal det hold, du har satset på, enten vinde kampen direkte, eller tabe med mindre end det opdelte antal point.

Lad os f.eks. sige, at New England Patriots spiller mod Miami Dolphins, og pointspændet er 7,0. Det betyder, at du enten kan satse på, at Patriots vinder med mere end 7 point, eller du kan satse på, at Dolphins taber med mindre end 7 point eller vinde kampen uden undtagelse.

Hvis du satser på Patriots, og de vinder med 8 eller flere points, vinder du dit spil. Hvis de kun vinder med 7 point, så er det et push, og dit spil refunderes.

Omvendt, hvis du satser på Dolphins, og de taber med 6 point eller mindre, eller de vinder kampen direkte, vinder du dit væddemål. Hvis de taber med 7 points eller mere, taber du dit spil.

Pointspreadet er designet til at gøre det lige attraktivt at satse på begge hold. I virkeligheden ved bookmakerne, at de fleste spillere vil satse på favoritten, så de vil normalt fastsætte pointspredningen på en sådan måde, at det giver dem en fordel.

ATS (Against the Spread) Betting

Nu hvor vi ved, hvordan point spread betting fungerer, skal vi se på et andet eksempel.

Los Angeles Lakers spiller mod Miami Heat, og pointspændet er 7,0. Det betyder, at du enten kan satse på, at Lakers vinder med mere end 7 points, eller, at Heat taber med mindre end 7 points.

Hvis du satser på Lakers, og de vinder med 8 points eller flere, vinder du dit spil. Hvis de kun vinder med 7 points, er det et push, og din indsats refunderes.

Hvis du omvendt satser på Heat, og de taber med 6 points eller færre, eller hvis de vinder kampen, vinder du dit væddemål. Hvis de taber med 7 points eller flere, taber du dit spil.

Hvad kan ændre pointspredningen?

Pointspændet kan ændre sig af flere årsager, hvoraf de mest almindelige er:

 • Skader på nøglespillere.
 • Udsættelser.
 • Vejrforhold.
 • Bevægelser i linjen (dvs. hvis publikum satser meget på et hold, vil bookmakerne justere pointspredningen for at gøre det mere attraktivt for satse på det andet hold).

Alle disse faktorer kan have en betydelig indflydelse på pointspredningen, så det er vigtigt at huske dem, når du placerer dine væddemål.

Beregning af udbetalinger mod spredningen

Nu hvor vi ved, hvordan point spread betting fungerer, skal vi se på, hvordan man beregner udbetalinger.

Det første, du skal gøre, er at finde oddsene for det væddemål, du ønsker at lave. De fleste bookmakere vil angive point spread oddset ved siden af selve point spreadet.

Hvis Lakers for eksempel spiller mod Heat, og pointspændet er 7,0, kan bookmakeren angive oddsene som følger:

 • Lakers -7,0 (-110)
 • Heat +7,0 (-110)

Det betyder, at hvis du satser på Lakers, skal du risikere 110 euro for at vinde 100 euro. Og hvis du satser på Heat, du skal risikere 110€ for at vinde 100€.

“-110”-delen af oddset kaldes juice, og det er bookmakerens tilbud for at tage dit væddemål.

Nu hvor du kender oddsene, kan du beregne din potentielle udbetaling ved at bruge følgende formel:

(Odds / 100) x Indsats = Potentiel udbetaling

 • Hvis du f.eks. satser €110 på Lakers til -7,0 (-110), vil din potentielle udbetaling være:

(110 / 100) x 110 = €121

Det betyder, at hvis Lakers vinder med mere end 7 points, vil du vinde €121. 

 • På samme måde, hvis du satser 100 € på heat til +7,0 (-110), ville din potentielle udbetaling være:

(100 / 100) x 110 = €110

Det betyder, at hvis Heat taber med mindre end 7 point, eller hvis de vinder kampen, vil du vinde 110 €.

Som du kan se, kan væddemål mod spreadet være en god måde at vinde penge, men det er vigtigt at forstå, hvordan det fungerer, før du placerer dine indsatser. Sørg for at kende oddsene, pointspændet og de potentielle udbetalinger, før du placerer dine væddemål. Og husk altid at holde øje med skader, suspenderinger og vejrforhold, der kan påvirke spillets udfald.

Har andre sportsgrene mulighed for spread betting?

Ja, der er mange andre sportsgrene, der tilbyder point spread betting. Amerikansk fodbold, basketball, baseball og hockey er alle populære sportsgrene for spread betting.

I de fleste tilfælde vil point spreadet være meget lig det, som vi har set i vores eksempel ovenfor. Der er dog nogle sportsgrene, hvor point spreadet kan være helt anderledes.

Basketball Spread Betting

For basketball kan pointspændet f.eks. angives på følgende måde:

 • Lakers -7,5
 • Heat +7,5

Det betyder, at hvis du satser på Lakers, skal de vinde med mere end 7,5 points, for at du kan vinde dit spil. Og hvis du satser på Heat, skal de tabe med mindre end 7,5 points for at du kan vinde dit spil.

Baseball Spread Betting

I baseball kan pointspændet angives på følgende måde:

 • Lakers -1,5
 • Heat +1,5

Det betyder, at hvis du satser på Lakers, skal de vinde med mere end 1,5 points, for at du kan vinde dit spil. Og hvis du satser på heat, skal de tabe med mindre end 1,5 points, for at du kan vinde dit spil.

Som du kan se, kan pointspændet variere en del fra sport til sport. Det er vigtigt at forstå, hvordan point spreadet fungerer i hver sport, før du placerer dine væddemål.

Læs vores andre populære kategorier af bookmakere og casinoer

Lær det grundlæggende om sportsvæddemål

Vil du lære mere om det grundlæggende i at satse på sport? Lær dig selv med vores betting sider og tjek nogle af de bedste live odds side, mens du er i gang. Vælg din bookmaker, download applikationen, og få styr på praktisk mobil betting.

Hold dig opdateret med nye betting sider og tilbud!
Free bets. Eksklusive bonusser. Sendes ugentligt.
Anders Olsen
Anders Olsen
Anders Olsen er vores tekstforfatter på Betting-sider.net.
56 posts

Han er altid på udkig efter de bedste online betting sider både med dansk og uden dansk licens. Anders arbejder hårdt på at gøre gambling sjovt og problemfrit for alle spillere. Hans mange års erfaring med at arbejde i branchen hjælper ham med at give dig nyttige oplysninger om online betting i Danmark og i udlandet.

5 / 5
Samlet score
100% op til 200 EUR