...

Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Menu

Parlays og Teasers forklaret

Parlays og teasers er en god måde at blande tingene på ved at satse på flere spil og resultater på én gang. At satse på enkelte spil er en pålidelig måde at øge din bankroll på med en grundlæggende sportsbetting-strategi, men disse “multi bets” giver et enormt potentiale for at øge dine gevinster, når du er yderst sikker på mere end ét valg.

Parlays og teasers giver dig mulighed for at kombinere forskellige spiltyper i en enkelt indsats. Det er sværere at få alle dine valg i et parlay eller en teaser korrekt, men hvis du gør det, kan gevinsten være enorm.

Denne guide dækker alt, hvad du skal vide for at begynde at konstruere dine egne parlays og nyde den massive gevinst, der følger med en hårdt fortjent gevinst.

Hvad er parlays?

Et parlay er et væddemål, der kombinerer resultaterne af flere sportsbegivenheder i et enkelt væddemål. Det vil sige med et parlay kan du kombinere flere væddemålstyper (væddemål mod spreadet, moneyline-væddemål, over/under-væddemål osv.) i en enkelt indsats. 

Hvert resultat, der er inkluderet, kaldes et “ben”, og hvert ben skal lykkes, for at parlayet kan “stå” som en vinder. F.eks. vil et parlay med fire spil eller ben, hvor kun tre af spillene vinder, blive betragtet som et tab, vil du opgive din indsats. Parlay-spil kaldes nogle gange for multispil eller multiple bets. 

For at vinde et parlay skal du vælge det rigtige resultat af hver enkelt af de inkluderede begivenheder. Når du satser på to (eller flere) spil på én gang, bliver dine chancer for succes mindre, men dine udbetalinger bliver betydeligt større.

Hver danske bookmakere har sin egen grænse for, hvor mange spil du kan tilføje til et enkelt parlay, men den generelle tommelfingerregel er, at jo flere ben du medtager, jo højere er den potentielle udbetaling. Når det er sagt, er det vigtigt at huske, at dine chancer for at vinde falder med hvert ekstra ben, du tilføjer.

Parlays er en fantastisk måde at øge den potentielle udbetaling af et enkelt spil på, men de er også et af de sværeste spil at vinde. Hvis du er på udkig efter en sikker ting, skal du holde dig til at satse på enkeltspil. Men hvis du føler dig selvsikker og ønsker at prøve lykken med at ramme det store, kan parlays være en sjov og lukrativ måde at satse et væddemål på sport.

Hvad kan du ikke spille med?

Selv om du har stor indflydelse på betingelserne for dit spil ved at opbygge dit eget parlay, har de fleste sportsbooks nogle begrænsninger.

De fleste bookmakere tillader ikke, at du spiller på både moneyline og spread i det samme spil. Fra sportsbookens perspektiv udgør det en økonomisk forpligtelse at tilbyde et parlay på begivenheder med relaterede resultater – det ville i bund og grund være en gave til spillerne. 

De fleste bookmakere tillader ikke, at du spiller på både moneyline og spread i det samme spil. Du kan ikke spille parlay påbegivenhedsresultater, der er direkte forbundet.

Den samme logik gælder for parlays, der involverer futures-spil. Hvis resultatet af et valg i dit parlay kun delvist er forbundet med et andet, vil din sportsbook sandsynligvis ikke tillade dig at parlaye dem. Hvis du f.eks. satser på, at Winnipeg Jets vinder deres Western Conference Playoff-finale, kan du ikke parlaye dette spil med, at Jets vinder Stanley Cup.

Endelig er det sjældent at finde en sportsbook, der lader dig spille den første halvdel/første kvarter på udenlandske bettingsider eller totaler sammen med sider eller totaler for hele kampen.

Der er selvfølgelig ikke noget endegyldigt svar på, hvad alle online sportsbooks vil tillade med parlay-spil. Et detaljeret kig på vilkår og betingelser eller regelsiden på dit foretrukne online udenlandske betting sider er den bedste måde at afgøre, hvad der er tilladt.

Hvad er udbetalingen for parlays?

Der er ingen forudbestemt formel til at beregne, hvor meget dit parlay vil betale ud. Derfor er det afgørende, at du nøje vurderer din spilleseddel for at se, hvor meget du kan vinde, før du placerer et parlay-spil.

Udbetalingen for Parlays

Lad os sige, at du overvejer et parlay med to hold, der forbinder to point spread-spil, der er angivet til odds -110:

Hvis du placerer et af disse væddemål som et individuelt væddemål på 100 euro, kan du få 191 euro tilbage.

Hvis du tager dem begge individuelt, risikerer du €200 for en potentiel udbetaling på €382.

Hvis du kombinerer dem med et enkelt parlay på 100 euro, vil du få udbetalt ca. 365 euro ved hjælp af aktuelle tal fra en populær online sportsbook. Dette er næsten det samme beløb, som du ville vinde, hvis begge spil lykkes som individuelle spil, men du har kun risikeret halvdelen af beløbet med parlayet. Vi har brugt euroen som et eksempel, men det kan være enhver valuta, som bookmakeren understøtter. Hvis du vil bruge bitcoin i sådanne tilfælde, skal du søge efter kryptovaluta bettingsider.

Det er klart, at parlay-udbetalinger vil belønne dig for at påtage dig det ekstra ansvar at binde to udfald af begivenheder sammen. Som reference er følgende retningslinjer for udbetalinger hentet fra et populært online livebetting-site. Som du kan se, vil din udbetaling vokse betydeligt.

Parlay Size
Payouts (Profit/Risk)
2-Team
2.645/1
3-Team
5.958/1
4-Team
12.283/1
5-Team
24.359/1
6-Team
47.413/1
7-Team
91.424/1
8-Team
175.446/1
9-Team
335.852/1
10-Team
1226.701/1

Husk at vurdere vilkårene hos din foretrukne sportsbook, og at disse tal kun er beregnet til at give en generel fornemmelse af, hvor meget parlays udbetaler.

Hvordan påvirker et “push” dit parlay?

I forbindelse med parlay mobil betting er der tale om et “push”, når resultatet af spillet er nøjagtig det samme som Vegas-linjen. Dette kan ske med moneyline-, point spread- og totalsatsninger.

Hvis du f.eks. satser på, at hold A vil slå hold B med 7 point, og de rent faktisk vinder med præcis 7 point, er dit spil et skub, og du får din oprindelige indsats tilbage.

Hvis det ene ben i et parlay med to hold er et push, bliver parlayet omdannet til et straight bet med odds, der svarer til det resterende hold. Hvis du f.eks. satser på hold A og B i et to-holds moneyline-parlay til +110/-130, og hold A vinder, men hold B taber, konverteres parlayet til et spil på hold B til -130.

Hvis det ene ben i et parlay med tre eller flere hold er et push, bliver parlayet til et parlay med to hold. Hvis du f.eks. satser på hold A, B og C i et treholds moneyline-parlay til +110/-130, og hold C er et push, konverteres parlayet til et spil på hold A og B til -130.

Parlay-betting kan være meget sjovt, men det er vigtigt at huske, at du i bund og grund påtager dig ekstra risiko for chancen for at vinde flere penge. Lav din research, administrer din bankrul omhyggeligt og kend altid vilkårene og betingelserne for din sportsbook, før du placerer et parlay-spil.

Hvad er teasers i betting?

Et teaser-spil er en type spil, der giver dig mulighed for at justere pointspændet eller totalen til din fordel. Teasere er normalt tilgængelige for fodbold- og basketballspil.

Lad os f.eks. sige, at du vil satse på, at hold A slår hold B med mere end 7 points. Men det aktuelle point spread er kun 6,5 points.

I dette tilfælde kan du “drille” pointspredningen til din fordel ved at lægge 7 points til hold A’s slutresultat og 6,5 points til hold B’s slutresultat. Dette ville give dig et nyt pointspænd på 13,5 points (-110) til fordel for hold A.

Som du kan se, kan teaser-spil være en god måde at øge dine chancer for at vinde på, men de har nogle hæmsko.

For det første tillader de fleste sportsbooks kun, at du kan tilføje 6 eller 7 points til pointspredningen eller totalen. For det andet har teaser-spil normalt reducerede udbetalinger, så selv hvis du vinder dit spil, vinder du måske ikke så mange penge, som du ville have vundet, hvis du ville satse på det oprindelige pointspænd eller den oprindelige samlede værdi.

For det tredje er teaser-spil ofte kun tilgængelige for fodbold og basketball. Og endelig skal du passe på ikke at “overtease” et væddemål, hvilket kan ske, hvis du lægger for mange points til pointspredningen eller totalen. Dette gør i princippet væddemålet til et møntkast og reducerer dine chancer for at vinde betydeligt.

Hvad er Teasers I Betting

Som med alle andre former for væddemål er det vigtigt at undersøge og finde de bedste linjer, før du placerer et teaser-spil. Du kan lære mere om at finde de bedste væddemålslinjer i vores artikel om online betting.

Hvad er “Sweetheart” eller “Monster” Teasers?

“Sweetheart” eller “Monster” Teasers er særlige typer af teaser-spil, som giver dig mulighed for at tilføje endnu flere points til pointspredningen eller det samlede antal points.

Lad os f.eks. sige, at du vil satse på, at hold A slår hold B med mere end 7 points. Men det aktuelle pointspænd er kun 6,5 points.

I dette tilfælde kan du “forsøde” pointspredningen ved at lægge 7,5 points til hold A’s slutresultat og 6,5 points til hold B’s slutresultat. Dette ville give dig et nyt pointspænd på 14 points (-110) til fordel for hold A.

Som du kan se, kan sweetheart teasers være en god måde for at øge dine chancer for at vinde, men de har nogle ulemper.

Hvordan fungerer Sweetheart Teasers?

Sweetheart teasers kræver typisk, at du skal tease spredningen af tre spil med ti points. Dette kaldes en standard “3-Team 10-Point Teaser”, og de fleste online betting-sider tilbyder dem til odds uden om rofus mellem -110 og -140.

Bemærk, at alle spreads, der indgår som ben i en sweetheart teaser, skal justeres med det samme antal points og i væddemålets favør.

Mens formatet med 3 hold på 10 points er det mest typiske, er det ikke ualmindeligt at finde en mulighed for at flytte spreadet med 13 points eller at inkludere fire eller fem spil eller “ben” i dit væddemål.

Som med andre teasere flyttes pointspredningen til fordel for spilleren, hvilket øger dine chancer for succes til gengæld for en betydeligt lavere udbetaling sammenlignet med både almindelige parlays og traditionelle teasere.

Er Sweetheart Teasers et godt bud?

Ved første øjekast er det let at tro, at sweetheart teasers skal give nemme gevinster og føre til langsigtet rentabilitet. Når alt kommer til hvordan kan et point spread flytte ti point til spillets fordel og ikke komme ud som vinder, er problemet, at de fleste sportsbooks er meget skarpe, når det kommer til at fastsætte linjer for sweetheart teasers, og oddsene er ofte ikke i spillerens favør.

For at have en chance for at være rentabel i det lange løb skal spillerne have en fordel på omkring 52,4 % eller mere for at få nul og niks. Dette fordel er meget svær at opnå med sweetheart teasers.

Dette betyder ikke, at spillere aldrig kan vinde penge ved at satse på sweetheart teasers. Hvis du bliver varm og rammer et par stykker i træk, kan du helt sikkert tjene nogle penge. Men i det lange løb er oddsene imod spilleren, og det er meget svært at være profitabel med denne type spil.

Er parlays den ekstra indsats og risiko værd?

Der er ingen tvivl om, at parlays og teasers er en smule mere komplicerede end spil på en enkelt kamp. Når det er sagt, giver de et utroligt afkast af investeringen, hvis du har tillid til en række forskellige valg. Det kommer alt sammen an på hvor meget du har lagt kræfter i at handicappe hver enkelt begivenhed, du ønsker at parlaye, og din risikovillighed. Det sikreste valg vil altid være at satse på hver begivenhed individuelt. Parlays og teasers betragtes ofte som sucker’s bets, fordi matematikken tyder på, at de sjældent giver en positiv forventet værdi.

Vi mener ikke, at der aldrig er tid og sted for parlays og teasers. Mange spillere har opnået et godt overskud ved udelukkende at satse på dem. Hvis du finder et antal valg, som du er sikker på du vil slå til, skal du ikke lade dig afskrække af mekanikken i forbindelse med konstruktionen af selve parlay’et.

Læs vores andre populære kategorier af bookmakere og casinoer

Brug SBD’s Parlay Calculator til at opbygge vindende kombinationer

Afhængigt af antallet af begivenheder, som du binder sammen, kan det hurtigt blive rodet at konstruere et parlay med pen og papir. Gør det nemt for dig selv.

SBD’s Parlay Calculator gør det hårde arbejde for dig og viser de bedste linjer på tværs af alle sportsgrene, så du nemt og hurtigt kan lave et parlay. Eksperimenter med værktøjet og se, hvad du kan gøre!

Hold dig opdateret med nye betting sider og tilbud!
Free bets. Eksklusive bonusser. Sendes ugentligt.
Anders Olsen
Anders Olsen
Anders Olsen er vores tekstforfatter på Betting-sider.net.
57 posts

Han er altid på udkig efter de bedste online betting sider både med dansk og uden dansk licens. Anders arbejder hårdt på at gøre gambling sjovt og problemfrit for alle spillere. Hans mange års erfaring med at arbejde i branchen hjælper ham med at give dig nyttige oplysninger om online betting i Danmark og i udlandet.

4.7 / 5
Samlet score
100% op til 200 EUR