...

Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Menu

Hvorfor blev mit spil annulleret hos min sportsbook?

Hvis du placerer et væddemål hos din betting side, vil den sandsynligvis behandle jeres gensidige aftale om væddemål med større integritet, end hvis du placerer et væddemål hos en ven eller en slægtning. Men nogle gange kan sportsbooks annullere dit væddemål af mystiske årsager. Lad os se på nogle af de mest almindelige årsager til, at bookmakere annullerer væddemål.

1. Din sportsbook tilbød odds ved et uheld

Tilfældige odds er uden tvivl den mest almindelige forklaring på, hvorfor betting sider med dansk licens annullerer de åbne væddemål. Det er ikke ualmindeligt, at en sportsbook oplyser odds på et spil, som er meget højere eller lavere end de burde være. For eksempel kan en bookmaker ved et uheld skrive odds 1,5 på et møntkast i stedet for det korrekte odds 2,0.

Når dette sker, vil bookmakeren normalt annullere alle væddemål, der er placeret på det pågældende marked og refunderer din indsats. Dette skyldes, at bookmakeren ved, at den har begået en fejl og ikke ønsker at risikere at tage et tab på spillet.

2. Du placerede dit væddemål, efter at begivenheden var begyndt

De fleste betting sider uden NemID har regler, der siger, at væddemål kun accepteres op til starten af en begivenhed. Det skyldes, at oddsene på et væddemål kan ændre sig meget hurtigt, når en begivenhed er startet, og bookmakeren ønsker ikke at løbe risikoen for at acceptere et væddemål til et bestemt odds og derefter skulle betale ud til et meget højere odds.

Hvis du f.eks. placerer et væddemål på en fodboldkamp, efter at kampen er blevet fløjtet i gang, vil dit spil sandsynligvis blive annulleret.

3. Arrangementet blev aflyst eller udsat

Hvis en begivenhed aflyses eller udsættes, refunderer de fleste sportsbooks din indsats og annullerer væddemålet. Dette skyldes, at det ikke er fair at bede dig om at risikere dine penge på en begivenhed, som måske ikke engang finder sted.

Refusion af indsatser

4. Begivenheden er vanskelig at bedømme og/eller verificere

Du har altså valgt at satse penge på et prop bet (som regel et futures-spil, men ikke altid). Der er en chance for, at din sportsbook ikke vil klassificere dit væddemål, eller måske endda helt annullere det, hvis der er plads til tvivl om, hvordan resultatet kan verificeres.

Fordi de er betydeligt sværere at kvantificere, er disse typer prop bets ikke lige så sikre som almindelige sportsvæddemål. Hvis du f.eks. spiller på moneyline i en NFL-kamp, er der absolut ingen tvivl om kampens resultat: enten det hold, du har satset på, vinder eller taber. Dette resultat af kampen kan nemt verificeres ved et hurtigt besøg på NFL.com, som afspejler NFL’s officielle resultat.

Tingene kan blive uklare, når det kommer til prop bets: hvis et mål bliver scoret et sted på grænsen mellem den øverste højre og nederste højre kvadrant er der større sandsynlighed for, at din sportsbook annullerer dit spil. Selv om der kan være en debat om resultatet, er dine chancer for at få dit væddemål markeret som en vinder ikke store.

Sportsbooks vælger altid det resultat, der favoriserer deres fortjenstmargen, og medmindre der er en klar vinder, vil de være forsigtige. Det gamle aksiom “huset vinder altid” gælder helt sikkert her.

Verifikation af Futures Prop Bets

Det kan være svært at kontrollere resultatet af et futures prop bet. Hvis du f.eks. spiller på MVP’en i NFL’s regulære sæson, kan det være svært at vide med sikkerhed, hvem vinderen er, indtil sæsonen er slut, og stemmerne er blevet optalt.

Dette gør disse typer af væddemål mere risikable for bookmakerne, hvilket er hvorfor de ofte er tilbageholdende med at tage dem.

Tricky Prop Bets i aktion

Hvis du er nysgerrig efter nogle andre eksempler, er her en Redditor, der satsede på, at Bill Belichicks navn ville blive nævnt før Dan Quinns under et pregame-show. Han tabte, på trods af at han havde en overbevisende sag.

Her er derimod et tilfælde af et vanskeligt kvantificerbart prop-spil, som blev indfriet. Spillet drejede sig om antallet af løgne, som Donald Trump ville fortælle i sin tale om grænsesikkerheden, og over/underspillet blev sat til 3,5. Det er naturligvis ofte svært at kvantificere præcist, hvad der egentlig er en løgn. Sportsbooken oplyste dog, at de ville overholde Washington Posts officielle opgørelse over antallet af løgne, der blev sagt under talen. 

Deres optælling? Seks løgne, og spillerne blev betalt i overensstemmelse hermed.

Forskellen mellem de to? Belichick/Quinn-væddemålet var ekstremt nichepræget, hvorimod prop’en på Trumps sandhedsfortælling tydeligvis var designet til at skabe omtale. Det er mere sandsynligt, at sportsbøgerne vil honorere væddemål på store reklamevæddemål end mere obskure prop-væddemål.

5. Dit væddemål var på en kamp, som din sportsbook anser for “mistænkelig”

Hvis du er fan af live betting, ved du, at der er visse kampe, som din bookmaker kan betragte som “mistænkelige”. Dette sker normalt, når der er en stor forskel mellem oddsene før kampen og live oddsene.

Lad os for eksempel sige, at du spiller på, at hold A slår hold B i en NBA-kamp. Hold A er storfavorit, og det afspejler oddsene. Men så, i løbet af kampen, begynder hold B at samle points og komme foran. Live-oddsene justeres for at afspejle dette: hold A’s odds bliver længere, mens hold B’s odds bliver kortere.

På dette tidspunkt kan din udenlandske bettingsider vælge at suspendere væddemålene på kampen. Det skyldes, at der er en chance for, at resultatet kan være blevet manipuleret.

Hvis dit spil var på en kamp, der blev suspenderet på grund af mistanke om fixing, er det sandsynligt, at dit spil vil blive annulleret.

Parlay konstrueret forkert

Et parlay er et spil, der kombinerer to eller flere spil til ét. Du kan f.eks. satse på, at tre forskellige hold vinder deres kampe, og hvis de alle vinder, får du en udbetaling, der er større end summen af dine individuelle indsatser.

Parlays betragtes ofte som væddemål med høj risiko/høj belønning, fordi oddsene for, at alle dine valg vinder, normalt er ret lave. Men hvis det lykkes dig at vinde et parlay, kan udbetalingen være betydelig.

Parlays er også berygtet for at være svære at konstruere korrekt. Lad os f.eks. sige, at du spiller på tre forskellige basketballkampe. Du vælger hold A til at vinde deres kamp, og hold B og hold C til at dække spredningen.

Du glemmer dog at tjekke spredningen for hvert spil, og det viser sig, at hold B kun er favoriseret med 2 points. Det betyder, at selv hvis hold B vinder deres kamp, taber du dit spil, fordi de ikke dækkede spreadet. I dette tilfælde ville hele dit parlay være annulleret.

For at undgå, at det sker, skal du sørge for at tjekke mobil odds og betingelser for hvert spil, som du inkluderer i dit parlay.

Læs vores andre populære kategorier af bookmakere og casinoer

Spil altid efter dine sportsbookers regler!

Dette er nok det vigtigste tip på denne liste. Hver sportsbook har sit eget sæt regler og bestemmelser, og det er vigtigt, at du forstår og overholder dem.

For eksempel vil nogle bookmakere annullere alle væddemål, der blev placeret efter starten af en begivenhed. Andre annullerer måske kun væddemål, hvis begivenheden blev suspenderet på grund af mistanke om fastsættelse.

Hvis du er usikker på reglerne for din sportsbook, skal du kontakte kundeservice og spørge. Det er bedre at være på den sikre side end at være ked af det bagefter.

De mest populære typer af sportsvæddemål

Hold dig opdateret med nye betting sider og tilbud!
Free bets. Eksklusive bonusser. Sendes ugentligt.
Anders Olsen
Anders Olsen
Anders Olsen er vores tekstforfatter på Betting-sider.net.
57 posts

Han er altid på udkig efter de bedste online betting sider både med dansk og uden dansk licens. Anders arbejder hårdt på at gøre gambling sjovt og problemfrit for alle spillere. Hans mange års erfaring med at arbejde i branchen hjælper ham med at give dig nyttige oplysninger om online betting i Danmark og i udlandet.

4.7 / 5
Samlet score
100% op til 200 EUR