...

Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Menu

Fremkomsten af Daily Fantasy Sports (DFS) og sportsvæddemål

Hvis du er en amerikansk sportsfan, har du sikkert stødt på daily fantasy sports (DFS) i en eller anden form. Måske har du endda spillet det selv. Daily fantasy sports er et online spil, hvor spillerne bygger virtuelle sport hold af virkelige sportsudøvere og derefter konkurrerer mod hinanden for at tjene point baseret på deres atleters præstationer i den virkelige verden.

DFS har eksisteret i omkring et årti nu, men det er eksploderet i popularitet i de seneste år. Faktisk er DFS nu en multimilliardindustri. Og det er ikke kun populært i USA; DFS vinder også indpas i Europa og andre dele af verden.

Hvor stammer Daily Fantasy Sports fra?

Rødderne til DFS kan spores tilbage til de tidlige dage af online gaming. Et af de første online spil var et fantasy-baseball spil kaldet Rotisserie Baseball, som blev oprettet i 1980. Rotisserie Baseball blev opkaldt efter den type tilberedningsmetode, der anvendes til at tilberede kylling (rotisserie-kylling tilberedes langsomt på et roterende spyd).

Hvor stammer Daily Fantasy Sports fra

Spillet var enkelt: Hver uge skulle spillerne udtage et hold af virkelige baseballspillere og derefter optjene point baseret på disse spilleres statistiske præstationer. Hvis en af dine spillere f.eks. slog et homerun, fik du point for det. Målet var at have flest points ved slutningen af sæsonen.

Hvem spillede først Fantasy Sports?

Rotisserie Baseball var et stort hit og inspirerede mange andre fantasispil, herunder fantasy football og basketball. I begyndelsen af 2000’erne opstod der en ny type fantasy baseballspil: daily fantasy sports. Daglig fantasysport ligner traditionel fantasysport, bortset fra at det spilles over en kortere periode (normalt en dag eller en uge) og involverer virkelige atleter fra flere forskellige sportsgrene.

Hvordan fungerer Fantasy Sports?

Fantasysport var oprindeligt populært blandt baseballfans, men det blev hurtigt populært blandt andre sportsgrene. Fodbold, basketball, hockey og endda golf har alle deres egne fantasy-ligaer.

Hvordan Fungerer Fantasy Sports

Der findes nu to hovedtyper af fantasysport: sæsonlangt og dagligt. I en sæsonlang liga vælger du et hold i begyndelsen i sæsonen og derefter konkurrere mod andre spillere for at se, hvem der har det bedste hold i slutningen af sæsonen. I en daglig fantasy-liga vælger du også et hold, men du kan ændre dit hold hver dag (eller uge).

Det betyder, at du kan “genopfylde” dit hold med forskellige spillere hver dag (eller uge), hvilket giver dig en bedre chance for at vinde. Det betyder også, at du ikke behøver at bekymre dig om skader eller nedture, fordi du bare kan erstatte de pågældende spillere med andre spillere.

En anden forskel er, at daily fantasy sport normalt spilles for  penge. I en traditionel fantasy-liga kan du spille for at prale eller for en lille præmie, men i en daglig fantasy-liga kan du vinde (eller tabe) rigtige penge.

Det gør daily fantasy sport mere spændende og mere konkurrencedygtigt. Det betyder også, at der er langt flere muligheder for at tjene penge ved at spille DFS end ved traditionel fantasysport.

I både sæsonlang og daglig fantasy sport udarbejder du et hold af rigtige atleter. Du kan udforme dit hold ved hjælp af en online drafts.

Hvordan scores Fantasy Sports?

Scoringen i fantasysport er normalt baseret på atletens reelle præstationer i den virkelige verden. I fodbold kan du f.eks. få point for touchdowns, kastede yards eller interceptions. I basketball kan du få point for scorede point, rebounds og assists.

Du kan også få point for ting som “sacks” i fodbold eller “steals” i basketball. Antallet af points, du får for hver handling, afhænger af den fantasy-liga, du spiller i.

Der er også “bonuspoint”, som du kan få for f.eks. at få flest points på en dag eller en uge.

Typer af Daily Fantasy Sports

Der er to hovedtyper af daily fantasy sports: “salary cap” og “pick’em”.

I et spil med lønloft har hver spiller en “løn” (normalt 50.000 eller 100.000 dollars), som de kan bruge til at udforme deres hold. Hver atlet har sin egen løn, baseret på deres reelle-verdenspræstationer og deres forventede præstationer i den kommende kamp.

Hvis du f.eks. ønsker at drafte LeBron James, skal du bruge en stor del af lønloftet, fordi han er en af de bedste spillere i verden. Hvis du derimod ønsker at drafte en mindre kendt spiller, som spiller godt, men er ikke så velkendt, har du mere løn til at bruge på andre spillere.

I et pick’em-spil vælger hver spiller et bestemt antal atleter (normalt 10-15) uden at bekymre sig om deres lønninger. Spillet tildeler derefter “point” til hver enkelt atlet på baggrund af deres reelle præstationer i den virkelige verden.

Internettet gør væksten af Daily Fantasy Sports mulig

Internettet har gjort det muligt for folk at spille fantasy sport fra hvor som helst i verden. Det eneste, du behøver, er en internetforbindelse og en computer.

Du kan også spille på din bedste betting app på din mobiltelefon eller tablet. Det betyder, at du kan spille, mens du er på arbejde, hjemme eller endda på ferie. Denne bekvemmelighed er en af de vigtigste grunde til, at fantasy sport er blevet så populært i de seneste år.

En anden grund er, at der nu findes mange forskellige websteder og apps, som du kan bruge til at spille fantasy sport. Det betyder, at du kan finde et spil, der passer til dit budget, dit færdighedsniveau og dine interesser. Du kan også finde spil, der kun varer en dag (eller endda en time), hvis du ikke ønsker at binde dig til en hel sæson.

Daily Fantasy Sports skylder en masse til sportsvæddemål

Fremkomsten af daily fantasy sports er blevet hjulpet af væksten i sportsvæddemål. Sportsvæddemål er, når man satser på resultatet af en sportsbegivenhed. Du kan f.eks. satse på, hvem der vinder Super Bowl, eller om dit favorit hold kommer i slutspillet.

Væddemål på sport er en enorm industri, der er værd milliarder af dollars hvert år. Disse penge har været med til at finansiere væksten af daily fantasy sports. Mange af de største virksomheder i branchen, som f.eks. DraftKings og FanDuel, er også involveret i sportsvæddemål på betting sider.

Dette skyldes, at sportsvæddemål og daily fantasy sports ligner hinanden. De involverer begge forudsigelse af resultaterne af sportsbegivenheder, og de giver begge mulighed for at vinde (eller tabe) penge.

Den største forskel er, at du ved sportsvæddemål spiller mod andre mennesker, mens du ved daily fantasy sports spiller mod huset (det websted eller den app, du bruger).

Det betyder, at de virksomheder, der driver daily fantasy sports, kan tjene mange penge. De tager en procentdel af deltagergebyrerne for hvert spil, og de tjener også penge på reklamer.

Væksten af Daily Fantasy Sports er blevet hjulpet af berømtheder og professionelle atleter. Mange berømtheder og professionelle atleter har investeret i fantasy sports-virksomheder eller har promoveret dem på de sociale medier.

For eksempel er skuespilleren Ashton Kutcher investor i virksomheden DraftKings, og fodboldspilleren Drew Brees har promoveret FanDuel på Twitter. 

Dette er med til at give fantasysport en masse eksponering, hvilket har hjulpet dem til at vokse i popularitet.

De mest populære typer af sportsvæddemål

Strategier, der kan hjælpe med sportsvæddemål og Daily Fantasy Sports

Der er nogle få generelle strategier, der kan hjælpe dig med at få succes med sportsvæddemål og daily fantasy sports.

Grundlaeggende Strategier DFS Og Sportsvaeddemaal

Den første er at lave din research. Det betyder, at du skal kigge på statistikkerne for de hold og spillere, der er involveret i den kamp, du spiller på (eller drafting til).

Du bør også være opmærksom på nyhedshistorier om skader, handler og andre begivenheder, der kan påvirke udfaldet af spillet.

Den anden strategi er at lægge et budget og holde sig til det. Det betyder, at du kun skal satse (eller trække) et beløb, som du har råd til at tabe. Dette er vigtigt, da sportsvæddemål (og daily fantasy sports) indebærer en masse held. Du vil vinde nogle væddemål og tabe andre.

Den tredje strategi er at sprede dine indsatser (eller drafts). Det betyder, at du ikke skal lægge alle dine æg i én kurv. Hvis du f.eks. satser på Super Bowl, kan du satse på, hvem der vinder kampen, men du kan også satse på, hvor mange points der bliver scoret, eller hvem der scorer det første touchdown.

På denne måde har du en bedre chance for at vinde i det mindste nogle af dine indsatser.

Den fjerde strategi er at finde en god sportsbook (eller en god hjemmeside for daily fantasy sports). Det betyder, at du skal finde et websted, der tilbyder gode odds og er nemt at bruge.

Det er også vigtigt at sikre sig, at sportsbooken (eller danske bookmakere hjemmesiden) er velrenommeret og har et godt ry.

Den femte og sidste strategi er at have det sjovt. Dette kan virke som en indlysende idé, men det er vigtigt at huske, at sports betting uden NemID (og daily fantasy sports) skal være sjov.

Hvis du ikke har det sjovt, så vil du ikke få succes. Det er trods alt meningen, at det skal være en hobby!

Sportsvæddemål og daily fantasy sports kan være en god måde at tjene penge på, men kun hvis du er forsigtig og bruger de rigtige strategier. Ellers kan du ende med at tabe mange penge. Tak for at have læst!

Læs vores andre populære kategorier af bookmakere og casinoer

Hold dig opdateret med nye betting sider og tilbud!
Free bets. Eksklusive bonusser. Sendes ugentligt.
Anders Olsen
Anders Olsen
Anders Olsen er vores tekstforfatter på Betting-sider.net.
55 posts

Han er altid på udkig efter de bedste online betting sider både med dansk og uden dansk licens. Anders arbejder hårdt på at gøre gambling sjovt og problemfrit for alle spillere. Hans mange års erfaring med at arbejde i branchen hjælper ham med at give dig nyttige oplysninger om online betting i Danmark og i udlandet.

5 / 5
Samlet score
100% op til 200 EUR