...

Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Menu

Afdækning af et væddemål – Hvad er hedge bet og hvornår skal du sikre dine væddemål?

Når nogen afdækker en situation, begrænser de deres eksponering til ulemperne. I det daglige liv kan man sikre mange ting.

Når nogen afdækker i sportsvæddemål, begrænser de deres eksponering for et potentielt tab. Afdækning af et væddemål eller hedge betting er en avanceret strategi, der bruges af sportsvæddemål i betting sider til enten at reducere risikoen for et væddemål eller for at garantere en fortjeneste af en eller anden art væddemål.

I lighed med en middelindsats er hedging en strategi, der involverer at placere indsatser på den modsatte side af din oprindelige indsats. I takt med at futures-væddemål er blevet mere populært, er hedging også blevet det. Nye sportsvæddere har måske hørt om risikostyringsstrategien for sportsvæddemål i almindelige medier.

Om ikke andet, er afdækning af et væddemål blevet et populært diskussionspunkt til enhver lejlighed, hvor en sportsvædder har et fremtidsvæddemål, der kan resultere i en stor gevinst. Afdækning af et væddemål er en måde at garantere i det mindste en form for gevinst.

Selvom der er almindelig mediedækning om sikring af et væddemål, er der ikke meget almindelig information om, hvordan man afdækker et væddemål.

Hvad er hedge betting?

Hedging er en sportsvæddemålsstrategi, hvor en spiller tager den modsatte side af hans/hendes oprindelige væddemål, når det oprindelige væddemåls sandsynlighed for at vinde er steget.

Hensigten med en hedge er generelt at garantere et overskud eller i det mindste at reducere eller eliminere det potentielle tab.

Hvor kom Begrebet “Hedging” fra?

Udtrykket afdækning eller hedging kommer fra navneordet hedge (hæk), et buskadshegn, der er kendt for at tilbyde sikkerhed. George Villiers, Buckinghams anden hertug, brugte først udtrykket “hedge your bets” i 1600-tallet i sit skuespil ‘The Rehearsal’. Siden da har spillere opfundet udtrykket til at betyde, at man beskytter sine væddemål mod tab.

Hvornår skal du sikre et væddemål?

Dette er et kompliceret spørgsmål, da svaret afhænger af situationen – det beløb, du har risikeret, og hvordan at vinde kan påvirke dit liv – samt din villighed til at tage risici, og om du interesserer dig for at træffe den korrekte matematiske beslutning.

Lad os starte med den sidste del.

Når du foretager et væddemål – uanset om det er på et spil, en fremtid eller en hæk – bør du altid spørge dig selv, om du mener, at det resultat, du forudsiger, har en bedre chance for at ske, end hvad oddsene antyder.

For at retfærdiggøre et væddemål på -110, skal du for eksempel tro, at dit væddemål har mindst 52,4 % chance for at vinde. For et +1000-væddemål bør du tro, at det har mindst 9,1 % chance.

Så i eksemplet ovenfor vil den matematisk korrekte beslutning afhænge af, om du troede, der var mindst 71,4 % chance (underforstået sandsynlighed fra -250), for at et andet hold ville vinde mesterskabet.

Men “matematisk korrekt” behøver ikke at betyde “rigtigt under omstændighederne”, og det er her, svaret på dette spørgsmål begynder at ændre sig fra sag til sag.

Afdækning på grund af ændringer i spillet eller en ændring i mening

Pludselige ændringer i en begivenhed kan ændre spillets udfald betydeligt. Dette inkluderer skift i vejret eller udelukkelse af stjernespilleren. For at sikre, at ændringerne ikke påvirker dit potentielle overskud, kan du derfor afdække din oprindelige indsats i stedet for at lade indsatsen køre. I denne situation skal du enten satse betydelige penge på hedge-væddemålet for at slette det oprindelige væddemål eller satse lige nok kontanter til at reducere tabet eller break-even.

In-play afdækning / Hedging

Efterhånden som spillet skrider frem i realtid, begynder visse begivenheder på banen at påvirke kampens udfald. For eksempel, hvis stjernespilleren bliver skadet, falder sandsynligheden for, at din indsats er korrekt. Men takket være in-play-væddemål kan du sikre dig mod væddemålet og ende med en garanteret fortjeneste. Du kan også overveje in-play afdækning for at minimere tabet. Dette vil blive bestemt af mængden af indsats, du vil placere på hedge bet.

Reduktion af potentielle tab

Du går ikke bare efter hedging-væddemålssystemet for at låse overskud. Sportsvæddere kan også placere hedge-væddemål for at reducere potentielle tab. Hvis alt tyder på, at dit oprindelige væddemål taber, kan du afbøde tabene med hedge-væddemålssystemet. Dette er ved at satse betydelige summer på den modsatte indsats. Derfor, hvis din indsats ikke vinder, henter du stadig overskud i et scenarie, der ellers ville være blevet til et tab.

Hedging Akkumulator-væddemål

I akkumulatorvæddemål skal du have, at alle indsatser på din spillekupon er korrekte for at vinde. Jo flere begivenheder du inkluderer på din akkumulator, jo mindre sandsynlighed vil væddemålet ramme. Som et resultat bør du overveje at afdække din sidste indsats, især hvis dine indledende ben på akkumulatoren er korrekte. På denne måde øger du chancerne for at indkassere fra parlayen betydeligt. Her tjener hedge-væddemål det samme formål som at placere en fremtidig indsats.

Sådan afdækker du et væddemål

Afdækning af et væddemål er en måde at begrænse risikoen i online sportsvæddemål.

Den mest almindelige måde at sikre et væddemål på er at satse på den anden side af et spil.

Sportsvæddere, der er listige, kan også sikre parlays og futures. Selvom du ikke er særlig fortrolig med online sportsvæddemål, er “sikring af dine indsatser” sandsynligvis det, du har hørt før.

Uanset om du prøver at blive en bedre gambler eller bare vil vide lidt mere om inspirationen til hedge bets, er her alt, hvad du behøver at vide om, hvad en hæk er, og hvordan/hvornår du gør det effektivt.

Bedste Hedge-væddemålsstrategier

Afdækning er mulig med næsten alle typer væddemål. 

hedge odds udvikling
  • Futures-væddemål er den mest almindelige måde at sikre sig på, men in-play-væddemål er også på et rekordhøjt niveau, efterhånden som sportsvæddemål stiger. 
  • Afdækning med et in-play-væddemål kan gøres, hvis et væddemål ikke ser gunstigt ud midtvejs i et spil. I denne situation er det afgørende at overveje alle mulige udfald i et spil, da hvis du laver den forkerte hedge, kan du miste begge indsatser, hvis noget uventet opstår.
  • En parlay er en anden mulighed for hedging. Heldigvis er de lidt nemmere at forstå end en hæk i spillet. I et parlay med tre hold er den nemmeste illustration, hvis dine to første væddemål vinder. Hvis du vil sikre dig, at du vinder, skal du bare hedge ved at satse på den anden side i parlayens tredje bet. Du vil næsten helt sikkert vinde, selvom beløbet vil være mindre.

Forskellen mellem Hedge Betting og Arbitrage Betting

Gamblere forveksler altid hedge-væddemål med arbitrage-væddemål eller omvendt. Hvis du er ny i disse to væddemålssystemer, skal du være opmærksom på, at hedge-væddemål involverer at placere endnu et væddemål for at dække det allerede aktive væddemål afhængigt af oddsbevægelsen. Derfor placerer du kun en hedge-indsats for et eksisterende originalt væddemål for at kompensere for et tab eller øge din fortjeneste yderligere. På den anden side er arbitrage-væddemål at placere to modsatte væddemål på den samme begivenhed på forskellige sportsbooks for at øge dine chancer for at vinde væddemålet.

Hvor kan jeg spille hedging-væddemålssystemet

Du kan spille hedging-væddemålssystemerne på forskellige væddemålsbørser og sportsbooks. Nogle af de bedste sider, hvor du vil finde de bedste afdækningsmuligheder, omfatter dog 888Sport og Betway. Du kan også vælge andre bookmakere online. Sørg dog for, at den sportsvæddemålsside, du overvejer, tilbyder flere markeder med konkurrencedygtige odds uden NemID.

Læs vores andre populære kategorier af bookmakere og casinoer

Opsumering 

Hedging er en af de bedste måder at garantere fortjeneste og fuldstændigt minimere de risici, der er forbundet med væddemål. Strategien kræver, at du analyserer oddsbevægelsen og placerer et favorabelt væddemål.

Hedging er anvendelig i forskellige sportsgrene, hvor de vigtigste er fodbold og amerikansk fodbold. Det er nemt at anvende selv med minimale analytiske evner. Du bør dog være klar til at bruge lidt mere på indsatsen, da du skal satse den oprindelige indsats og hedge-indsatsen. Dette stykke har inkluderet flere tips og tricks, som du kan bruge til at få mest muligt ud af din hedge-betting-strategi. Generelt er det det bedste væddemålssystem, hvis du ønsker at sikre dit kvalificerende væddemål og sikre overskud uanset udfaldet.

FAQs - Ofte Stillede Spøgrsmål

Hvilken type væddemål er bedst til hedging?

Futures og parlays er bedst. I begge væddemålstyper har hedging en tendens til at blive taget, når væddemålet er ved at blive afgjort, normalt i et stort mesterskabsspil eller den sidste del af en parlay. Hvis du allerede ejer et vinderudfald, så er sikring på den anden side for en garanteret fortjeneste en reel mulighed, du anbefales at overveje.

Hvad er fordelene ved hedging?

Risikostyring er et afgørende aspekt af alle typer væddemål generelt. Ved at afdække eller det vil sige at sikre væddemål fjerner du markant alle risici for at tabe - hvilket er en ret god præstation inden for sportsbetting.

Hvad er arbitrage-væddemål?

Arbitrage-væddemål er, når en spiller/bettor satser på hvert enkelt muligt udfald, og dermed sikrer dem en gevinst af en eller anden art. Denne metode kaldes en "fjern fætter" til hedging betting i sig selv og fungerer i virkeligheden kun, hvis oddsene stemmer perfekt.
Hold dig opdateret med nye betting sider og tilbud!
Free bets. Eksklusive bonusser. Sendes ugentligt.
Anders Olsen
Anders Olsen
Anders Olsen er vores tekstforfatter på Betting-sider.net.
56 posts

Han er altid på udkig efter de bedste online betting sider både med dansk og uden dansk licens. Anders arbejder hårdt på at gøre gambling sjovt og problemfrit for alle spillere. Hans mange års erfaring med at arbejde i branchen hjælper ham med at give dig nyttige oplysninger om online betting i Danmark og i udlandet.

5 / 5
Samlet score
100% op til 200 EUR